Eerste zon-op-dak project goedgekeurd

15 september gaat in de boeken als een mooie dag en avond voor de Ecomarke. In Café Popken was er een goede opkomst van leden van de coöperatie en zelfs een paar niet leden (nu wel lid 😊).

Na noeste arbeid van het bestuur was het dan eindelijk zo ver, en werd een eerste project voorgelegd aan de leden ter goedkeuring. Het gaat om 153 zonnepanelen op het dak van twee loodsen bij de familie Bergsma in Eleveld. Vele scenario’s zijn doorgerekend en duidelijk is dat de leden het eens waren met het advies van het bestuur en de voorstellen (voor de uitgifte van 94 zondelen á € 100,- elk, de opstalovereenkomst, het investeringsvoorstel en andere informatie stukken).

Er werd samen gefilosofeerd over een vervolg en idealen, zoals het volledig zelfvoorzienend kunnen worden en direct leveren van de projecten aan de huishoudens / leden binnen de Broekstreek. Aan ambitie geen gebrek.

Zoals de voorzitter het mooi aangaf, belangrijk voor dergelijke initiatieven is naast uiteraard participerende leden, is / zijn bewoners die open staan voor dit soort projecten. In dit geval de familie Bergsma, die de daken ter beschikking stellen voor langere termijn voor dit mooie project. Er werd dan ook een fles champagne en een bos bloemen aangeboden door Luc Oosting de voorzitter aan Jan Bergsma. De fles hopen we samen te ontkurken bij de opening van het daadwerkelijke project (als de eerste groene Broekstreker Ecomarke stroom wordt opgewekt).

Ecomarke voorzitter Luc Oosting overhandigt een fles champagne en een bos bloemen


Er werd nog lang na geborreld en we genoten van weer een mooie voorbeeld van gemeenschapszin in kleine landelijke gemeenschappen, de mooie groene Broekstreek.
Er is al aanzienlijk ingeschreven voor de 94 zonnedelen. De verdeelsleutel is gericht op zoveel mogelijk deelnemers (dus aantal deelnemers is meer leidend dan het aantal zonnedelen per persoon). Mocht je interesse hebben om mee te financieren in de zonnedelen en of lid te worden van deze eigen Broekstreker coöperatie, neem dan contact op met de secretaris, secretariaat@ecomarke.nl