Informatie

Nuttige documenten en websites

Dit document (pdf) bevat een overzicht van websites van relevante overkoepelende organisaties, subsidieloketten en noordelijke duurzaamheidsinitiatieven.

Presentatie energiewerkplaats Drenthe 19 november 2019

Presentatie Gemeente Aa en Hunze inzake beleidskader zonne-energie

Energiebesparing


Energiecoach

Immers energie die je niet gebruikt hoeven we ook niet op te wekken.

Een energiecoach is een vrijwilliger, werkzaam in de gemeente Aa en Hunze, met als doel inwoners te informeren over energiebesparende mogelijkheden zonder commercieel belang. Dit is voor elke bewoner of woning weer anders, advies op maat dus.

Een verkennende energiescan bij u thuis of online. U krijgt een rapport met besparingstips waarmee u zelf aan de slag kunt. Kleine maatregelen die direct voor besparing zorgen of tips om bewust te worden van uw energieverbruik. 

Aanmelding of meer informatie: energiecoach@aaenhunze.nl

Er zijn momenteel 13 energiecoaches opgeleid in Aa en Hunze, waarvan 2 in onze Broekstreek.

Acties Drents Energie Loket: 

 In september 2020 heeft elke woningeigenaar een waardebon ontvangen van € 50 voor energiebesparende maatregelen. U kunt producten aanschaffen (via website, bouwmarkt, webwinkel) zoals led-lampen, radiatorfolie of een waterbesparende douchekop. 

Brief met code kwijt? Mail adres + telefoonnr. naar info@winstuitjewoning.nl  Deze actie loopt tot 1 april 2021.

In december 2020 viel er een CV-verbeterbon van € 200 op de mat. Hiermee kun je de CV-installatie waterzijdig te laten inregelen. Zo haal je deze winter letterlijk de warmte in huis.

Meer informatie over acties of energie besparen vind u op www.drentsenergieloket.nl