Aankondiging bewonersoverleg 27 januari

Het was ontzettend leuk om de energie in de zaal te merken tijdens het eerste bewonersoverleg op 9 september. Het bleek dat er veel steun is voor het oprichten van een energiecoöperatie in De Broekstreek.  

In het vorige bulletin schreven we over de ontwikkelingen van de afgelopen maanden waarmee de oprichting steeds dichterbij komt. En bij een oprichting, hoort een naam. We zijn gekomen tot: De Ecomarke.

Zoals jullie vast al hebben gemerkt is de gemeente en provincie momenteel behoorlijk actief op het gebied van het besparen van energie. En logisch! Energiebesparing is natuurlijk het startpunt voor financieel en milieuvoordeel. De Energiecoaches van het Drents Energieloket helpen met een verkennende energiescan. Daarin staan een heleboel handig tips en het geeft nieuwe inzichten. Heb nog geen afspraak met de Energiecoach gemaakt? Vraag ’t aan; de Energiecoach komt kosteloos langs.

Hoe meer we met z’n alle besparen, hoe minder we hoeven op te wekken om in onze eigen energiebehoefte te voldoen.

Energiecoöperatie de Ecomarke richt zich op het laatste; het opwekken van duurzame energie. Gelukkig hebben we heel wat grote daken in onze omgeving waar we mogelijkheden zien en ook kijken we naar een zonneveld of kleine windmolens.

Het lijkt ons leuk om met jullie verder in gesprek te gaan en jullie een update te geven waar we staan. We organiseren daarom op 27 januari een online-bewonersoverleg waarin we jullie bijpraten en jullie vragen aan ons kunnen stellen. Deze online sessie heeft een bijzonder randje; het is ook de oprichtingsvergadering waarna we de energiecoöperatie officieel kunnen oprichten.

Ben je erbij?

Praktisch

Datum: woensdag 27 januari 2021

Tijd: 19:30 uur tot 20:30 uur

Online: we zien elkaar online via Microsoft Teams.

Link: via de Broekstreker Social App, en we kunnen de link mailen. Stuur ons een berichtje via het contactformulier. Dan krijg je de link per mail.

Microsoft Teams is zonder installatie te gebruiken. We nemen graag even de tijd om je wegwijs te maken in Microsoft Teams. Bel gerust even met Frank Hoving voor een toelichting.